donderdag 20 april 2017

Lente in groep 6 deel 2


Eitje tik
In de klas hebben we eitje tik gedaan. En zo ging het liedje dat erbij hoorde:’ Eitje tik rikke tikke tik jij en ik eitje groot eitje klein wie zal de koning zijn? 1 2 3… tik!’En dan sla je de eieren tegen elkaar. Degene met een  barst heeft verloren. En de andere zonder barst heeft gewonnen. En in onze klas won:´Selena´. Toen gingen we naar beneden voor de grote finale!De finalisten waren:’Zoëy, Rohit,Selena,Ilse,Alana,Timo, Femke en Jesse. Eerst moesten Jesse & Alana tegen elkaar. Toen zongen wij het liedje. En toen won Jesse! Toen kreeg Alana een chocolade paashaas. Toen moesten Timo en Femke en we zongen weer het liedje en Femke won! Timo kreeg een chocolade paashaas. Toen moesten Rohit & Selena. En toen zongen we het liedje weer.
Joy en Ashley

Paashaas
De paashaas kwam bij De Tweeklank langs. Hij kwam bij eitje tik kijken en gaf iedereen die hun eitje stuk had wat lekkers. Na eitje tik ging hij de klassen rond hij deelde aan de kinderen die de wedstrijd niet gehaald hebben. Toen moest hij weer weg.


Pronkstukken
Deze week moesten we pronkstukken meenemen voor de taal les. Sommige kinderen hadden:”voetbalkaartjes,speelgoed of iets ander speciaals. Het is leuk om te zien hoe al die kinderen iets anders mee hebben. Helaas zijn er kinderen die geen verzameling hebben.
Hélène en Ali

Pasen
Op pasen gingen we eitje tik spelen met onze klasgenoten .Iemand won in onze klas. In alle groepen was er een winnaar. Maar er kon maar 1 echte winnaar zijn. En dat was iemand uit ons klas. In de ochtend gingen we naar de kerk. Daar gingen we liedjes zingen. En er was een verhaal over God en Maria. 1 Kind uit elke klas moest een stukje voor lezen. Het was heel leuk. Groep 6, 7 en 8 moesten kinderen meenemen uit groep 1,2 en 3. En in de middag gingen we de finale eitje tik spelen. Selena heeft gewonnen uit onze klas.
Allisa en Irfan


Pronkstukken
We moesten een pronkstuk van je verzameling mee naar school nemen. We moesten hem beschrijven hoe hij eruit zag waar hij van is gemaakt en wat je er bijzonder aan vindt, bijvoorbeeld als hij glimt. Uiteindelijk doen we alle verhalen [beschrijvingen] in een boek dan is het een pronkstukken boek.Dit was mijn pronkstuk dat je hieronder ziet. Daarover moesten we ook een bijschrift maken. Hij mocht niet te lang en niet te kort zijn, hij moest perfect het was echt leuk  .Maar niet voor iedereen, sommigen vergaten hun pronkstuk mee te nemen naar school . Die moesten het uit hun hoofd doen.  Het was geslaagd.
Noah en Tara
                                                                                

0 reacties:

Een reactie posten